lördag 11 augusti 2007

Helg

(10.15)Sitter här och hade tänkt mig att jag skulle ta en liten runda och hälsa på er innan vi åkte ut till stugan, men det är något som är fel :((( Imorgon när vi kommer hem kanske.



Det är så skönt att smyga upp själv, innan L vaknar, och kunna sitta lite pyssla i lugn och ro. Lite x-tra mysigt när någon av katterna kommer upp i soffan hos mig och buffar mig på armen, tigger om att bli lite gosad för sedan lägga sig intill mig och somna. Mmmm.



Det var Fläsk kvartetten med gästartister som spelade på Liseberg när vi var inne igårkväll. Först när L undrade om vi inte kunde åka in och lyssna på dom var jag ganska tveksam å tänkte är det den där knepiga skitmusiken han brukar lyssna på när han sitter vid datorn... Åh, nej! ;)Men kanske är det bättre än att sitta hemma. (?) Dom var faktiskt ganska bra så: FÖRLÅT älskade L, ska inte kalla det för skitmusik igen. Freddie Wadling var en av gästartisterna. När han äntrade scenen tänkte jag: jösses va sliten han ser, stackarn, tur att dom har satt fram en stol åt honom. Bandet började spela och ur Freddie Wadling kommer en röst så totalt annorlunda mot vad mina fördomar föreställde sig när jag såg han skraltiga kropp. Jag blundar under tiden han sjunger och njuter faktiskt lite, tittar upp å just det, det var så han ser ut. Underligt.



Idag känns det som om jag skulle kunna sitta här och svamla hur länge som helst... Men det går ju inte. Ni ska ju orka läsa alltihopa oxå och jag måste gå och försöka få liv i gubben min. Det kan ta tid ska ni veta ;))) Dessutom är jag hungrig, vill ha frukost...



Efter frukosten så ska jag hämta min cykel, glömde den vi busshållsplatsen igår, och åka ner til Maxi för att handla lite mat som vi ska ha med oss ut. Hoppas att det inte är så många nere i affären. Sedan bär det av till stugan och stillheten, eller ja, vi byter ljudet från bilarna utanför mot motorbåtar och vågskvalp mot stranden.



Ha en skön lördag allihopa!

torsdag 9 augusti 2007

Drömmar...

Drömmar betyder så mycket för mig, påverkar mig... Om jag vaknar på morgonen och har drömt en dröm där jag vart ledsen så är jag det när jag vaknar och ibland för reseten av dagen. Är det så för dig oxå? Ibland, inte alls ofta, så har jag drömmar som är så verkliga att jag tror att jag är vaken och de kan vara trevliga men det känns som om jag sitter fast i drömmen och inte kan komma loss, inte kan vakna. Jag får nästan panik i drömmen och undrar hur jag ska ta mig därifrån, frågar människorna runt omkring mig hur jag ska kunna komma hem, vakna. Varför får jag sådana drömmar? Är jag ensam om att ha sådana? Bäst är att vakna upp ur trevliga drömmar ;)

Det är enormt varmt idag. Det känns nästan som att det ska bli åska. Efter lunchen ska jag ut till sommarstugan och vattna svärmors trädgård, svettigt! Den är stor och vacker, full av härliga blommor och färger! Min svärmor har åkt till Gotland för att njuta av Medeltidsdagarna och lämna samt hälsa på sin dotter. Min svägerskas katt är livsfarlig! Man får inte lämna henne med blicken när man klappar henne för då bits hon och hongör det rejält. Jag är inte van vid det för så gör inte några av mina katter. Just nu har jag min äldsta katt, Tösen, liggande, spinnande i mitt knä.

Ha en underbar dag så kanske vi ses ikväll!

onsdag 8 augusti 2007

Snart dags att sova. Hoppas att det ska gå bättre ikväll. Men boken som jag läser just nu (Mannen i sjön av Arnaldur Indridason) liksom ropar på mig. Det är bara, ungefär, trettio sidor kvar.

Längtar tills på fredag. Då ska vi gå på den där indiska resturangen som vi hittade i förra veckan. Deras mat var så god att man blev alldeles lycklig i magen. Efteråt var det något på Liseberg. Jag kommer inte ihåg, just nu, vilka som skulle uppträda men nåt var det.

Jag ska försöka fixa iordning utseendet på min blogg den närmaste veckan när jag har kommit på hur jag vill ha den. Just nu får det duga som det är.

Sov gott allihopa så ses vi imorgon. KRAM!
(13.02)Det har precis slutat regna. Ute luktar det så där gott som det gör efter ett regn på sommaren. funderar på en promenad.



Det var hopplöst att somna inatt. Kroppen var jätte trött men hjärnan var det full speed på. Känns det igen? :) Fick en idé om att sy en egen väska ("handväska"), men jag är inte så duktig på att sy så jag undrar om ni som kan sy har några förlag på om det är nåt speciellt jag ska tänka på. Jag älskar väskor, har ett gäng ;), men har konstigt nog inte kommit på idén att sy en egenpåhittad (är det ett riktigt ord?).



Jag ska börja räkna points igen efter sommarens uppehåll. Längtar så efter att få komma tillbaka till min normala vikt som jag hade när jag tränade, innan ryggen började bråka med mig. Nu när ryggen, äntligen är bra igen så ska jag börja styrketräna igen. Längtar så!!! Min naprapat sa till mig att jag måste styrketräna annars blir jag dålig i ryggen igen. En sån himla tur att jag tycker så mycket om att träna :))).



Behöver lite pepping nu när jag kör igång med pointsen igen. Det är inte lätt när magen har vant sig att äta vid minsta lilla sug... Men katten den som ger sig. De första dagarna är jobbigast...
Jag har inte riktigt fått till det här än. Klockan stämmer inte på mitt sista inlägg. Det är utlagt 10.50-

God morgon världen...

...här kommer jag.



Vaknade av att Phaius (en nästan sju kilo tung Ragdollkille (katt)) låg nos mot näsa, ovanpå mig och spann så han vibrerade. L har gått till jobbet och jag ska försöka att göra någon nytta här hemma. Ska ta itu med disken och ta en sväng om med den gamle trotjänaren, dammsugaren. Sedan får vi se vad jag kan hitta på.



Det var så där sommarljummet ute igårkväll så vi packade ner god mat å dryck, böcker och en stor härlig filt och gav oss upp i skogen till "vårt" speciella ställe. Utsikten över skogen och älven är så vacker, dessutom ligger platsen lite avskilt så man får vara ifred.

Min tankar

Ja, då har jag en blogg: Min allra första. Jag vet inte om jag kommer trivas med det men jag ska ge det en chans. Ni får stå ut med om den inte är så tjusig i början... ;) Vet inte hur allt funkar ännu så ha tålamod med mig.

Anledningen till att jag skaffar mig en blog är delvis därför att jag följer några andrans bloggar och det känns lite fånigt att inte kunna hänvisa till en egen.

Klockan är mycket så jag får ta och skriva lite mera imorgon.

Kram på er och sov gott!