fredag 24 augusti 2007

Sent

Lovade ju att komma tillbaka till kvällen men jag trodde inte att det skulle bli så sent. Tiden har bara sprungit iväg idag och nu är klockan alldeles för mycket.

Imorgon åker vi iväg på en kajakträff på Orust. Det ska vara kurser, föreläsningar och uppvisningar under dagen (lördag). På kvällen skulle det vara grillkväll. Eftersom vi har byggt våra egna kajaker så tyckte vi att det kunde vara roligt att åka dit. Tyvärr kunde vi inte få med oss våra egna då vi inte har någon egen bil. Egentligen skulle vi ha åkt med en kompis men i sista stunde så ringer han och säger att han inte kan. Han var tvungen att stanna hemma och hjälpa till runt sitt hus som de håller på att bygga ut. Dessutom hade han fått kallelse till valpkursen som de stått på kö till. Men vi åker dit och tittar och njuter av att få vara vid sjön. Får se om jag kan lägga ut lite bilder därifrån på söndag kväll.

På bilderna ser ni hur jag byter kajak med en annan tjej ute på vattnet. Jag sitter i mitten på första bilden. Innan vi bestämde oss för vilken modell vi ville bygga så fick vi prova hur de funka. Det var min allra första tur i en kajak någonsin. Jag ville prova den andra tjejens kajak och instruktören sa då kan ni ju byta här ute på sjön. Javisst, sa jag hurtigt för att i nästa sekund tänka "va har jag gått med på?". Det är i början på april och vattnet är kallt. Men jag stod mitt kast och bytte kajak. Det gick bra.



Ha en skön alla goa vänner!







De e sommmar å sol lilla Anna är glad...


Solen skiner och himlen är blå. Min Hoya Diptera blommar. Jag har väntat i nästan två på att den ska blomma. Morgonen jag upptäckte det så studsa jag runt här och jubla. Linus som e så himla morgontrött sa lite slött "så bra Anna", sedan satte han fingret för munnen och sa "schhh" *asg*


En annan av min Hoyor (hoya lacunosa) har blommat snällt och mycket alla sommrar som jag har haft den. Fick bara ett hyfsat kort på för jag kommer inte riktigt överens med Linus kamera.


Jag kommer tillbaka ikväll för nu måste jag ta itu med alla räkningar och handla lite mat. Boring!

torsdag 23 augusti 2007

Vad gör man?

Igår morse vid halv åtta stapplar jag in hos tandläkaren. Det var dags för mitt allra sista besök. Jag måste göra en bekännelse. När jag anmälde mig hos tandläkaren i våras så hade jag inte vart hos en tandläkare på åtta år. Det resulterade i två hål och en rejäl rotfylla. Gah! Tusenlapparna har rullat... så skönt att det är över.



När jag kom hem så ringde Tarja. Hon ville att jag skulle följa med henne in till Gbg och titta på en hane som hon funderar på att använda till en av sina honor. Helst hade hon användt min goa Phaius men han är ju kastrat. Vilket jag tycker är så skönt för han hade nog pinkat en massa. Hua! Men Ulla som hade hanen kunde inte träffa oss så det slutade med en fika här hemma i köket.



Vid ett bar det iväg ut på en lunch som jag helst av allt hade viljat (Hur skriver man? Velat?)slippa. En kompis till Linus hade bjudit ut mig på lunch. Han är av någon anledning förtidspensionerad och när han får sina pengar så har han börjat bjuda ut mig på lunch. Han är snäll, men jag har aldrig mött någon som kan prata så mycket och oavbrutet så länge och ha så svårt att lyssna färdigt på vad andra säger innnan han börjar. När han pratar med mig så handlar det nästan alltid om tjejers kroppar å allt han börjar tänka om deras utseende eller hur hans tjej låter i telefonen när hon är sugen på lite sex. Varför behöver jag veta det?! JAG VILL INTE VETA!!! Men igår tog han priset. När vi sitter å dricker kaffe efter maten så avslöjar han att vid ett tillfälle när han var hemma hos oss och fikade så hade jag vart lite lättklädd (Vadå lättklädd tänkte jag? Linne å en kjol, är det lättklätt?) och då hade han sutit och spanat in klyftan mellan mina bröst, som råkade synas lite av, och fått en massa fantasier. Ja, jag behöver nog inte säga om vad. Varför kunde han inte behålla det för sig själv?!!!! Det fattas ett par sociala spärrar hos den killen. Allt man tänker ska man inte säga till andra. Nu kommer jag ju fundera på det här varje gång han kommer hit till oss. Linus skulle säga till honom. Önskar att jag själv hade blivit arg och sagt till honom direkt.



Men dagen slutade bra iallafall. När vi var ute och tog en promenad så mötte vi två vänner till oss. De har nyss fått en liten bebis, en tjej, så de var ute och delade in inbjudningar till sin dotters dop. Det ska bli roligt. Är det någon som har ett bra tips på en dop present?

onsdag 22 augusti 2007

Tjejsnack, v.34 Ålder

Det har vart så mycket idag så jag är alldeles dassetrött. Tänkte att jag kunde försöka svara på veckans tjejsnack och skriva lite om idag imorgon istället. Hoppas att det är okej;) Nu ska jag slänga mig i soffan och hoppas att jag får se hela Poirot å inte somnar ifrån det...:)))





a.. Spelar åldern någon roll? När, varför?

Svårt... I ett förhållande kan det ju vara viktigt för att man ska känna att man hunnit någorlunda lika långt i livet... hur ska jag förklara. Jag tror ni förstår vad jag menar;)


b.. Har du önskat att du var yngre/äldre än du är någon gång? När, varför?

Vet inte om jag någon gång har önskat att jag var yngre men när man var ca 15-16 önskade man väl ett par gånger att man var äldre så att man kunde flytta hemifrån. Fast när man var i den åldern tyckte man ju att man var ganska vuxen å visste allt bäst;)))


c.. Har du ljugit om din ålder någon gång, varför, i vilket sammanhang?

Får nog ge ett litet tråkigt svar: nä, jag har aldrig ljugit om min ålder. Däremot har många trott att är jag yngre än jag egentligen är pga mitt utseende. Kommer nog alltid få visa leg på systemet *asg*, nja kanske inte när jag e femti.


d.. Hur gammal vill du bli om du fick leva ett friskt liv? Motivera!

Hur gammal som helst, tror jag... Är så nyfiken och vill gärna hinna uppleva en massa och träffa nya goa vänner.


e.. Vilken ålder i ditt liv så här långt, har varit den bästa? Motivera!

Jag är väldigt nöjd med min ålder just nu, 32. Man är liksom inte gammal å inte så ung, kroppen ser fortfarande hyfsad ut (brösten har inte hunnit ner till knäna än, så ytlig jag är;)), man vet vad man tycker om och inte, vad man kan acceptera i ett förhållande å inte. Det är så mycket som är bra nu.



Vi ses imorgon! Nu ska jag tassa runt hos er andra en stund.

tisdag 21 augusti 2007

Här är jag :)

Nu har jag samlat mod nog så här kommer två bilder på mig. På det första ser ni hur jag (brukar se ut) såg ut för ca 1 ½ år sedan när ryggen fortfarande var bra och jag kunde styrketräna som jag ville. Det är dit jag kämpar för att komma tillbaka till, nu när rygen är bra och både tål och behöver styrketräningen. På det andra kortet kan ni se hur jag ser ut idag (i det hallonröda linnet), ca tretton kilo tyngre :( De andra som finns med på kortet är min svägerska och svärmor. Vi har firat Linus som fyllde 34 tillsammans med släkten. De andra hade åkt hem och vi bestämde oss för att grilla och frossa i min egenhändigt gjorda potatissallad. Det är på stugans balkong vi sitter. Man kan se solnedgången därifrån. Den är så vacker! :)




Tack

Tack för era goa kommentarer! Skönt att känna ni finns där. Igår var en riktigt tung dag. Det var väldigt länge sedan sist.

Jag skriver nog lite mer ikväll för nu måste jag ta itu med den här dagen. Det ska handlas lite osv.

En stor KRAM till er!

måndag 20 augusti 2007

Ensam

Jag har ingen lust att skriva något här idag. Känner mig tom och ensam. Om jag får lust att skriva så är det nog i min egen fysiska dagbok. Ångrar nästan att jag öppnade upp mig själv och delade med mig...

Min nallebjörn

Min goe Phaius, stor, mjuk å jättesnäll... 6,8kg katt som lägger sig på mitt bröst på morgonen och spinner som en traktor :))) Han föddes i vårt sovrum den 6:e februari 2005.






söndag 19 augusti 2007

Kort



Det blev inga kort gjorda ikväll men jag lägger upp mina två senaste. Färgen ser lite taskig ut. De är klarare och starkare i "verkligheten". Jag ska pröva att takort på dom med kameran istället och se hur det bli med färgerna då. På första bilden sitter det små glittriga stenar i mitten på blommora och rosetten har rött glitter, skorna guldglitter (stickles). Motivet på bild nr. 2 sitter monterat med 3D-kuddar.
Bilder på mig själv kommer när jag har repat lite mer mod.
See you later...


Brödbak och lite pyssel

Dagen har bara runnit iväg för mig. Min tanke var att jag skulle sitta och göra lite nya kort. Tycker inte att jag har gjort något speciellt. Dammsugit, tagit ett bad och för en halvtimme sedan slängde jag ihop en deg till ett bröd och stoppade in i ugnen. Kan avslöja att det doftar ljuvligt i hela lägenheten ;))) Mmmmm... Det är super enkelt så här kommer receptet om ni vill pröva.



Fullkornsbröd

8 dl rågsikt

2 dl rågkross

1 dl havregryn (jag brukar använda det fiberberikade)

1 dl linfrö

1 tsk salt

1 msk bikarbonat

2 msk ljus sirap

1 dl lingonsylt

5 dl mild yoghurt


Detta bröd behöver inte jäsa. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en avlång (1½ liter eller 2) smord och bröad form. Stör över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme. Stälp upp brödet och på ett galler och låt det svalna. Ät och njut!
Nä, jag ska väl försöka få ihop ett kort idag. Vi får se om jag lyckas lägga ut det ikväll.