Fullkornsbröd
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havregryn (jag brukar använda det fiberberikade)
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
2 msk ljus sirap
1 dl lingonsylt
5 dl mild yoghurt
Detta bröd behöver inte jäsa. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Häll degen i en avlång (1½ liter eller 2) smord och bröad form. Stör över lite rågkross. Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme. Stälp upp brödet och på ett galler och låt det svalna. Ät och njut!
Nä, jag ska väl försöka få ihop ett kort idag. Vi får se om jag lyckas lägga ut det ikväll.
1 kommentar:
Det receptet ska jag testa! Lät supergott =D
Ser fram emot att få se det färdiga kortet sen ;)
*kram*
Skicka en kommentar